Alles over jojoba olie

jojoba-olie

Waar komt Jojoba olie vandaan?

Jojoba olie wordt gewonnen uit de zaden van de Jojoba struik (Simmondsia California). Deze struik groeit voornamelijk in gebieden met een droog en warm klimaat zoals in verschillende staten in de VS, en delen van Mexico. Gemiddeld is een Jojoba struik tussen de 1 tot 2 meter hoog.

Tegen droge huid en rimpels

Jojoba olie heeft net als veel andere oliën een sterk hydraterend effect op de huid. Wat Jojoba echter uniek maakt, is dat de moleculaire structuur van Jojoba olie enorm lijkt op die van de door de huid zelf geproduceerde olie, in andere woorden: als je Jojoba olie aanbrengt op het gezicht hydrateert het de gebieden die dat nodig hebben, en helpt het de talgproductie te verminderen op gebieden van het gezicht waar al een overschot aan olie zit. Jojoba olie heeft dus een mechanisme om te ‘communiceren’ met de talgklieren van de huid, hoe gaaf is dat! Ondanks dat Jojoba de huid zo goed hydrateert, trekt het erg snel in en voelt de huid dus niet vet, dat is bijna net zo belangrijk.

Voor de onrustige huid

Omdat Jojoba olie zo erg lijkt op het talg van onze eigen huid, werkt het als een regulator. Het hydrateert de droge gebieden dus niet alleen, maar helpt ook bij het stoppen van talg overproductie. Die overproductie zorgt bij veel mensen voor problemen zoals oneffenheden en puistjes, harstikke fijn als dat geremd wordt dus! Jojoba is van nature ook nog eens antibacterieel wat meehelpt puistjes te verminderen en voorkomen.

Vertraagd huidveroudering

Jojoba olie zit vol met vitamine E, een krachtig antioxidant dat de huid helpt zichzelf te verdedigen tegen vrije radicalen. Invloeden van buitenaf zoals, UV stralen en vervuilde lucht kunnen zorgen voor een toename van vrije radicalen in de huid. Wanneer de huid onvoldoende in staat is deze weg te werken, ontstaat er (versnelde) huidveroudering en huidbeschadiging. Jojoba olie bevat ook nog eens veel amino zuren, de bouwstenen van collageen. Het resultaat? Een zichtbare vermindering van fijne lijntjes en een verbetering van de huid elasticiteit en textuur.

Waar zit het in?

Jojoba kan voor ongelofelijk veel verschillende dingen worden gebruikt. Het is een geweldig ingredient voor het gelaat, maar ook het hoofd of baardhaar kan baat hebben bij het gebruik van Jojoba olie. Jojoba werkt zeer goed samen met andere ingrediënten en zit daarom in onze cleansers, scrub en maskers. Dankzij de regulerende, huidherstellende en hydraterende eigenschappen is het een perfect match voor onze producten.

Ontdek de werking

Onze producten

Onze ingrediënten

Over Ons

Onze Instagram

Winkelwagen