Waar komt avocado olie vandaan?

Avocado olie komt, zoals je waarschijnlijk al verwacht, uit avocado’s. Deze bijzondere vrucht groeit aan de Persea americana (avocadoboom) Deze boom komt oorspronkelijk uit Mexico, maar staat tegenwoordig ook in Centraal- en Zuid-Amerika. Een avocadoboom kan enorm groot worden, tot wel 20 meter!

Bevorderd collageen aanmaak in de huid

Onderzoek toont aan dat avocado olie afbraak van collageen verminderd door het enzye lsyl oxidase te inhiberen. Dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid collageen in de huid meetbaar hoger wordt. Collageen speelt een essentiële rol in de uitstraling van de huid. Een afname van collageen zorgt namelijk voor zichtbaar meer rimpels, het is daarom van groot belang om collageen in de huid te behouden. Helaas werkt het simpelweg toevoegen van collageen aan huidverzorging producten niet, een collageen molecuul is namelijk te groot om de huid barrière te penetreren.

Verminderd ontstekingen en acne

Het lijkt misschien contra intuïtief om olie op een probleem huid aan te brengen, maar de enorme hoeveelheden vitamines en antioxidanten die te vinden zijn in avocado olie hebben een helend effect op een droge, geïrriteerde huid. Omdat avocado olie een ontstekingsremmende werking bezit, verminderd het roodheid en ontstekingen die kenmerkend zijn voor acne.

Beschermd de huid tegen invloeden van buitenaf

Gedurende de hele dag krijgt de huid te maken met negatieve invloeden van buiten af, denk aan vervuilde lucht maar ook UV straling. Dankzij de vitamines en antioxidanten die te vinden zijn in avocado olie, beschermd het de huid tegen vrije radicalen. Dit helpt de huid dan ook fris en soepel te houden.

Helpt de huid vocht te behouden

Avocado olie helpt de huid om intens gehydrateerd te blijven voor een langere tijd. Omdat avocado olie diep in de huidlagen penetreert, helpt het op die manier om vocht in de huid te brengen en te houden. Hierdoor reduceert de zichtbaarheid van fijne lijntjes en geeft avocado olie de huid weer een zacht gevoel.

Producten met avocado olie

Dankzij de veelzijdige eigenschappen van avocado olie is het een uitstekend ingredient in moisturizers. Omdat avocado olie de huid zeer goed hydrateert, en helpt tegen de probleem huid, is het te vinden in zowel onze Balancing moisturizer (normale tot vette huid), en in onze Nourishing moisturizer (droge tot normale huid).

Winkelwagen